Smertebehandling: Hvornår skal man se en fysioterapeut

Lider du af vedvarende smerter? Hvis ja, er du ikke alene. Ifølge National Institutes of Health lider mere end 100 millioner amerikanere af kroniske smerter. Kroniske smerter defineres som smerter, der varer i mere end tre måneder. Det kan skyldes en lang række forskellige tilstande, herunder gigt, rygproblemer, fibromyalgi og nerveskader.

 

Hvis du lever med kroniske smerter, kan du overveje at gå til en fysioterapeut. Fysioterapi er en form for fysioterapi, der bruger øvelser og massage til at forbedre patientens generelle helbred. Fysioterapeut Aarhus kan også give råd om, hvordan man kan håndtere smerter og forebygge yderligere skader.

Hvornår skal man gå til fysioterapeut?

Der er et par ting at huske på, når du beslutter, om du skal gå til fysioterapeut eller ej. For det første skal du overveje alvoren af dine smerter. Hvis dine smerter er lette og håndterbare, kan du måske behandle dem derhjemme med håndkøbsmedicin og enkle øvelser. Men hvis dine smerter er alvorlige eller invaliderende, er det tid til at søge professionel hjælp.

 

En anden ting, du skal overveje, er årsagen til dine smerter. Hvis du kender årsagen til dine smerter – hvis du f.eks. har gigt eller diskusprolaps – kan du få hjælp til at håndtere tilstanden og lindre dine symptomer ved at gå til en fysioterapeut. Hvis du derimod ikke kender årsagen til dine smerter, kan en fysioterapeut hjælpe dig med at identificere kilden til dine smerter og udarbejde en behandlingsplan.

 

Endelig skal du tænke på dit generelle helbred. Hvis du generelt er sund og rask, er der ingen grund til, at du ikke bør søge behandling for dine smerter. Men hvis du har andre helbredstilstande, der kan komplicere behandlingen – f.eks. diabetes eller hjertesygdomme – er det vigtigt at tale med din læge, før du bestiller en tid hos en fysioterapeut .

Hvilke fordele er der ved at gå til fysioterapeut?

Der er en række forskellige fordele, der er forbundet med at gå til fysioterapeut. For det første vil din fysioterapeut kunne give dig en nøjagtig vurdering af dine smerter og deres årsag. Derefter kan de udarbejde en individuel behandlingsplan for at lindre dine symptomer.

 

En anden fordel ved at gå til fysioterapeut er, at de kan give dig råd om smertebehandling og forebyggelse. De vil kunne fortælle dig, hvilke øvelser du skal undgå, og hvordan du skal bruge din krop på en måde, der ikke vil forværre dine smerter. De kan også vejlede dig i, hvilke produkter – f.eks. puder eller støttebælter – der kan være til gavn for dig.

 

Endelig kan fysioterapeuter også hjælpe dig med at forbedre dit generelle helbred. Mange mennesker, der lider af kroniske smerter, har også andre sundhedsmæssige problemer.