Skal du have en virksomhedskonto? Spar flere tusind ved at følge disse tips

Jeg kan godt forstå, at mange iværksættere ønsker at finde en billig erhvervskonto eller virksomhedskonto. Priserne er nemlig ekstremt høje, og jeg kan ikke forstå, hvorfor det både skal svært dyrt og udfordrende at blive accepteret som kunde hos de forskellige danske banker.

Hvis du ikke allerede vidste det, så er det faktisk muligt at blive opkrævet op til 5000 kroner i oprettelsesgebyr for en erhvervskonto. Husk at du skal lægge det månedlige abonnementet oveni. Dertil kommer et eventuelt årligt kortgebyr. Ja, det er meget dyrt. Det er netop af denne grund, jeg skriver dette indlæg på min blog. For at hjælpe danske iværksættere med at finde en billig erhvervskonto.

 

Billigste muligheder i Danmark

Det er heldigvis ikke alle banker, der opkræver ekstremt høje gebyrer for oprettelsen af en erhvervskonto. Det er faktisk muligt at få gratis oprettelse på en erhvervskonto et par steder i Danmark. Hvis du ikke allerede har en personlig konto hos Lunar og dermed kender banken, så er det en meget moderne dansk bank. De tilbyder danske virksomheder en erhvervskonto med gratis oprettelse, og så skal du bare betale et fast årligt abonnement på et par tusind kroner. Det virker dyrt, men hvis du sammenligner med alternativerne, så viser det sig hurtigt, at det er en af de billigste løsninger – hvis ikke den absolut billigste (mange faktorer spiller ind).

Indtil for nylig var det også muligt for Dineros kunder (regnskabsprogrammet Dinero) at få en billig erhvervskonto igennem deres partner Nykredit. Dette samarbejde eksisterer dog ikke længere. Havde man den helt store pakke hos Dinero, så fik man gratis oprettelse og et billigt månedligt abonnement. Som nævnt eksisterer denne mulighed ikke længere. Hvem ved? Måske kommer den tilbage på et tidspunkt.

Du kan eventuelt også prøve at kontakte din nuværende bank og høre, om de har et godt tilbud til dig, fordi det har de faktisk meget ofte.

 

Gratis erhvervskonto?

Det lyder måske lidt vildt, men det er faktisk muligt at få en gratis erhvervskonto. “What’s the catch?” tænker du måske. Det kan jeg godt forstå, men det er egentlig bare, at der er tale om en udenlandsk konto hos en bank eller et pengeinstitut, hvor du ikke skal betale noget for oprettelsen. Der er heller ikke noget månedligt abonnement – med mindre du har brug for det og aktivt slår det til.

En af de eneste ulemper ved at have en udenlandsk erhvervskonto er desværre, at den ikke er din NemKonto som standard. Dette betyder i praksis, at du skal igennem noget papirarbejde for at få den tilknyttet. Jeg siger ikke, at det ikke er umuligt eller meget besværligt at gøre, men jeg siger blot, at du skal være ekstra opmærksom på det. Husk også, at hvis du kun tager imod bankoverførsel, så kan det blive et problem for dine kunder at overføre til udlandet.