Side i Tyrkiet kan varmt anbefales

Den lille halvø Side ligger placeret imellem Alanya og Antalya på Tyrkiets Middelhavskyst. Side er en af de byer i Tyrkiet, der virkelig har mærket fremgang efter, at turisterne er begyndt, at valfarte til Tyrkiet. Det er specielt indenfor de seneste 15-20 år, at Side har udviklet sig fra en fiskerby til en by, der primært lever af turisme.

Det skyldes ikke mindst, at der er tale om en gammel charmerende by med smukke hvide strande. Men Side har også andet, at byde på. Det er nemlig også en by, der rummer en masse historie. Eftersom Side igennem historien har haft en meget central betydning, blandt andet også for romerne.

Turisme

Turisme fylder meget i Side i dag. Det er ikke ualmindeligt, at se turisterne, når man færdes i Side. Det er faktisk meget mere ualmindeligt ikke, at se turister.

Der er også fine muligheder for, at finde hoteller. I takt med, at der komme flere turister til Side skyder hotellerne også op over det hele. Der er i dag et bredt udvalg af hoteller og der kommer hele tiden nye til. Så det burde ikke være et problem, at finde et hotel der lever op til ens ønsker. Det kan dog være en god ide, at booke på forhånd specielt hvis man rejser i sommerperioden, hvor der godt kan være rigtig mange turister. Hvis man booker på forhånd er man sikker på, at man får noget man godt kunne tænke sig.

Historie

Historie spiller en rigtig stor rolle i Side. Selvom der er lækre strande i Side, er det historien der gør, at Side skiller sig ud fra andre rejsedestinationer i Tyrkiet.

Side blev allerede grundlagt 700 år før Kristus fødsel. I mange år var Side en meget vigtig havneby og oplevede derfor skiftende herskere. Med tiden mistede Side dog sin betydning og stod derfor tom i mange år, indtil den igen blev beboet i 1800-tallet. Mange af de gamle bygninger stod dog stadig i Side, ligesom de gør den dag i dag.

Specielt romerriget har spillet en stor rolle for Side og der ligger i dag en masse ruiner fra romerriget, centralt placeret flere steder i Side. Byen har også et velbevaret amfiteater, hvor der tilbage i tiden blandt andet har været arrangeret gladiatorkampe. Der skulle eftersigende have været plads til hele 17.000 tilskuere, hvilket gør det til en af de store arenaer fra dens tid. Desuden er Side også kendte for Athenetemplet og Apollotemplet begge fra det 2. århundrede.

Shopping

Der er også fine muligheder for shopping, hvis du begiver dig til Side. Der findes et hav af forskellige butikker, hvor du kan gå på udkig. Hvis du er på udkig efter den helt store shoppe tur kan du dog også overveje, at tage et par dage til nogle af de større byer, der ligger tæt på. Et udmærket bud til dette ville være Antalya, her skal du dog passe på at dankortet ikke bliver brugt liiige flittigt nok, da jeg tog med manden til Alanya sidst, endte det med at at jeg forelskede mig i et par lækre (og desværre) dyre ting og måtte nappe et af de hurtige online lån, for at finansiere.

Natteliv

Hvis man gerne vil have en sjov nat i byen har Side også masser, at byde på. Der er rigtig gode muligheder for, at få en sjov bytur. De bedste barer finder man normalt yderst på halvøen, her er der gode muligheder for farverige drinks serveret med en fantastisk smuk udsigt.

Det er også en fantastisk oplevelse, at bevæge sig op igennem byen om natten, når der er lys i templerne. Lyset i templerne er med til, at give en meget speciel atmosfære, som man absolut ikke må gå glip af. Ligegyldigt om man er på vej hvem fra en bytur eller bare gerne vil se byen om aften.

Generelt har Side noget for alle. For hvis man ikke er interesseret i, at opleve alt den historie Side gemmer på kan man nyde de smukke hvide strande, som omgiver Side.