Sådan gellaker du dine negle hjemme

En gel manicure er en type neglelak, der er sat med et UV-lys. Gel manicure er blevet populær, fordi den holder op til to uger uden at flække og skulle være stærkere og sundere for dine negle end almindelig neglelak. Ulempen ved gelmanicure er, at det kan være dyrt og tidskrævende at få den lavet hos en salon. Men hvad nu hvis vi fortalte dig, at du kan få de samme professionelt udseende gelenegle lige derhjemme? Med denne vejledning lærer du, hvordan du kan give dig selv en gel-manicure ved hjælp af få husholdningsartikler!

Læs også mere i dette blogindlæg.

Du skal bruge:

Du får brug for:

  • Neglelakfjerner 
  • Vatpinde 
  • Neglefil 
  • Appelsinpind eller neglebåndsskubber 
  • Base coat 
  • Gel neglelak 
  • Top coat 
  • LED-lampe eller UV-lampe 

Trin et: Fjern eventuel gammel neglelak, som du måtte have på dine negle. Du vil gerne starte med en ren tavle, så din geleneglelak har noget at holde fast på. Brug vatrondeller og neglelakfjerner til dette trin.

Trin to: Fil dine negle i den form, du ønsker. Du kan bruge enhver type fil til dette, men vi anbefaler at bruge en glasfil, fordi den er skånsom mod neglene og hjælper med at forhindre spaltning og afskalning. Når du har filet dine negle, skal du bruge den orange pind eller neglebåndsskubberen til at skubbe dine neglebånd tilbage. 

Trin tre: Påfør et tyndt lag base coat på dine negle, og hærd den under LED- eller UV-lampe i 30 sekunder. Sørg for at påføre base coat jævnt, så din geleneglelak går jævnt på. Hvis du påfører for meget base coat, vil det tage længere tid at hærde ordentligt. 

Trin fire: Påfør din gel neglefarve i tynde lag, og hærd hvert lag i 30 sekunder under LED- eller UV-lampe. Afhængigt af den farve, du vælger, skal du muligvis bruge 2-3 lag for at opnå fuld dækkeevne. Sørg for ikke at lade hvert lag tørre helt, før du påfører det næste, så de alle smelter ordentligt sammen. 

Trin fem: Når det sidste farvelag er blevet påført og hærdet, skal du påføre et lag topcoat og hærde det under LED- eller UV-lampen i 30 sekunder. Topcoaten er med til at forsegle din farve og få din manicure til at skinne! 

Trin seks: Fjern de klæbrige (sticky) rester fra dine negle ved hjælp af en fnugfri klud eller en alkoholtørre. Din DIY gel-manicure er nu færdig! Nyd dine smukke negle i op til to uger! 

Vi håber, at denne vejledning var nyttig til at lære dig, hvordan du kan give dig selv en gelmanicure derhjemme! Husk at passe på dine negle ved at holde dem rene og trimmet, og skub dine neglebånd tilbage regelmæssigt. Vigtigst af alt, slap af og nyd din nye mani!