Sådan fandt jeg en god psykolog i Lyngby      

Der kan være mange grunde til, at man har brug for en god psykolog. Livet byder på både op og nedture, og det er ikke altid, at man kan nøjes med gode venner og familie til at hjælpe en igennem livets mange udfordringer.

Nogle gange kræver det en professionel tilgang til problemerne, og nogle gange er det også bedst, når man taler med en, som ikke er nær pårørende og dermed mere følelsesmæssigt indblandet i sagerne og i relationen. Det kan nemlig være svært at se mere objektivt på tingene, hvis man har en lang historik sammen.

Der findes rigtigt mange dygtige og professionelle psykologer på det danske marked, og her vil vi komme lidt ind på, de faktorer, der spiller ind, når der er et godt match.

Et godt match er healende

Der er nok mange, der tror, at psykologhjælp kun handler om psykologens uddannelse og erfaring, men man siger faktisk, at det er kemien mellem de to parter, der er altafgørende for en god behandling.

Bor man i hovedstadsområdet eller i Nordsjælland er det værd at prøve en rigtig god og professionel psykolog i Lyngby. Her kan man se, om der netop er tale om et godt match og en god kemi.

Hvorfor er det så vigtigt med kemien mellem psykolog og klient, kunne man så spørge? Ja, det virker både som en meget blød værdi og noget mere uhåndgribeligt, men sagen er, at hele fundamentet for, at man kan forandre sig og lære nyt om sig selv er tryghed og tillid.

Udvikling gennem tryghed og tillid

Det er selvfølgelig psykologens fornemmeste opgave at skabe denne tryghed og tillid i forhold til de rammer, som man indgår i under psykologbehandlingen. Det er både de fysiske rammer, hvor man kan sidde i et uforstyrret rum, der samtidig er rart og hyggeligt. Det er også de aftalemæssige rammer, der handler om, at psykologen har tavshedspligt og også oplyser sin klient om dette. Dermed har man mere tryghed til at tale frit og ubesværet uden frygt for, om det bliver sagt videre.

Rammerne handler også om aftaler om prisen, hvor lang tid hver session varer, og hvor lang tid man regner med at bruge i alt på behandlingen. Alle disse rammer sikrer, at klienten ved, hvad denne går ind til, og det skaber tryghed og tillid, især når alle ting er nye for klienten.

Kemien er alfa og omega

En anden vigtig faktor, som tidligere nævnt, er kemien mellem psykolog og klient. Det er særligt vigtigt, fordi denne kemi gør, at man tør åbne sig op og fortælle om det, der er svært.

Når livet slår knuder, er det tit svært og smertefuldt at tale om og kan også være fyldt med tabu og skam. Derfor er det ekstra sårbart at åbne op og især overfor en fremmed person. Det er her, at kemien kommer ind i billedet. Den gør, at relationen bliver komfortabel og giver klienten lyst til at dele sine problemer og udfordringer uden at skulle frygte for reaktionen.

Når man kan åbne op for intime områder i sit liv, er der allerede dannet en god grobund for forandring. Det er her, man har mulighed for at lære nyt om sig selv og dermed forandre sin nuværende livssituation. Måske finder du denne livsforandrende mulighed i Lyngby.