Reducer stress med mindre transporttid

Hvis du er på udkig efter en ny bolig, så kan det være hyggeligt at sidde og klikke sig rundt blandt alle de mange dejlige boliger, der er til salg.

Herfra er der ikke langt til at drømme sig til en ny tilværelse i nye omgivelser. Men stop alligevel op et øjeblik, inden du kommer længere end til drømmerierne.

For der kommer jo også en hverdag. Hvis det hus, som du drømmer om, ligger meget langt fra din arbejdsplads, så kan den lange transporttid godt ende med at blive noget af en belastning.

Kø-kørsel kan være stressende

Det er oftest sådan, at der vil opstå køer på de vejstrækninger, hvor der er mest trafik. Denne tætte trafik opstår typisk om morgenen og om aftenen – på de tidspunkter, hvor langt de fleste møder ind på arbejde og har fyraften.

Ligger dine arbejdstider også inden for det mest almindelige, så vil du uvægerligt ende med at sidde i disse uendelige lange køer to gange i døgnet. Det gælder især, hvis du arbejder i København eller en anden større by.

Du sidder der i køen og kan ikke gøre noget for at komme videre i dit eget tempo. Mens du sidder der, tænker du måske desperat på, at du kommer for sent på arbejde, at du ikke når at købe ind eller du ikke når at hente børnene.

Disse tanker kan gå lige i maven og dræne dig for både humør og energi.

Det er desværre et reelt scenarie fra rigtig mange menneskers hverdagsliv. Var det det, du ville opnå ved at flytte ud af byen?

Gør transporttiden kortere

Du må gøre op med dig selv, om du ønsker at have en lang transporttid til og fra arbejde. Er det fint nok for dig at køre langt eller at køre i kø, så er det ikke det store problem.

Kan du forudse, at du kommer til at hade det, så er du nødt til at gøre din transporttid kortere.

Det kan du gøre på to måder: Enten finder du en arbejdsplads, der ligger tættere på, eller også flytter du ikke så langt væk fra din nuværende arbejdsplads.

Det er nogle seriøse overvejelser, som du er nødt til at gøre dig. Læs mere her om problematikken i forhold til afstanden imellem arbejdsplads og bolig.

Det er i hvert fald vigtigt, at du er bevidst om, at den faktor, der hedder transporttid, ikke er uvæsentlig.

For nogen er det slet ikke noget problem, og de kan nærmest sidde og slappe af i køen eller under den lange køretur, for andre er det fuldstændig stressende og forfærdeligt.

Gør dig klart, hvordan det er for dig og din eventuelle partner med hensyn til lang transporttid. Det bør i hvert fald gøres, inden der bliver truffet en beslutning i forhold til en ny bolig.

Selv om det måske betyder et farvel til et konkret drømmehus, så er det jo gerne sådan, at der nok skal komme flere af dem.