Min hund er lige blevet steriliseret – hvordan skal jeg forholde mig?

Sterilisering er en operation hvor en hunhunds livmoder, æggestokke og æggeledere fjernes, så den ikke længere kan blive drægtig. Læs mere om drægtige hunde her. Et af de store efterfølgende problemer ved sterilisering er hvordan man egentlig skal forholde sig i tiden umiddelbart efter dens operation.

Første trin

Når din hund første gang kommer hjem efter sin operation, så er det vigtigt at den får tid til at komme sig i rolige omgivelser. Hold desuden din hund på afstand af både kulde og fugt, der kan være en væsentlig årsag til infektioner. Pas godt på ham, og sørg for, at hunden hygger sig.

Andet trin

Sørg for din hund har et tørt og rent sted at lægge sig, såsom en nyvasket hundeseng. Dette vil nemlig være med til at eliminere den værste risiko for bakterielle infektioner.

Tredje trin

Forsøg for så vidt muligt at holde din hund i ro. Hvis din hund er for aktiv, så kan man faktisk risikere at dens sår springer op. Desuden vil din hund også stadig være påvirket af bedøvelsen fra operationen, og vil ikke være helt sikker på benene.

Fjerde trin

I den første tid efter operationen skal din hund tage medicin, såsom antibiotika. Dette er nemlig med til at minimere risikoen for infektion og hævelser. Vær derfor bevidst om at følge din dyrlæges forskrifter.

Femte trin

Undgå også at din hund begynder at bide eller slikke overdrevent på dens sår. Men selv om dette er en naturlig reaktion hos din hund, så kan det i værste fald få din hunds sår til at åbne sig eller være modtagelig overfor snavs. Så vær sikker på at holde øje med din hund.

Sjette trin

Vær omhyggelig med at være i jævnlig kontakt med din dyrlæge. Som et led i behandlingen skal din hund nemlig undersøges af dyrlægen for at se om alt går som det skal. Måske skal stingene også fjernes efter hundens sterilisering, selvom det dog ikke altid er tilfældet.