Hvordan skal du opbevare dine essentielle olier

Æteriske olier er et fantastisk værktøj til at tilføje komfort, afslapning og sundhed i din hverdag. Har du en stor samling af forskellige essentielle olier sikrer du at du har den rigtige aromaterapiolie til enhver lejlighed. Kortsigtet kan en større mængde essentielleolier være ret dyrt og derfor er du vigtigt at du lære at opbevare dem korrekt, således de kan holde i lang tid.

 

Kan essentielle olier bliver for gamle?

Æteriske olier er fremstillet af planter, og derfor bliver de i sidste ende dårlige eller mister deres styrke. Vælger du alligevel at benytte dine for gamle essentielle olier, vil det højst sandsynligt ikke have en skadelig effekt, men duften er vel være markant svagere og de helbredende effekter kan være forduftet.

 

Da ufortyndede æteriske olier ikke indeholder vand, kan de ikke fremkalde skimmelsvamp, gær eller meldug, medmindre de udsættes for fugt eller vand i deres omgivelser. Æteriske olier såsom oreganoolie og citrusolier bruges faktisk almindeligt som naturlige konserveringsmidler i fødevarer. Dette betyder, at hvis du tager vare på dine æteriske olier og ikke udsætter dem for overskydende lys, fugtighed eller andre former for skader, vil de være i stand til at bevare sig selv i årevis uden at bakterier begynder at formere sig.

 

Hvor længe holder essentielle olie?

 

Der er ikke noget entydigt svar på hvor længe de holder, men der er en lang række faktorer, der påvirker, hvor længe de forbliver potente, ikke alle essentielle olier er skabt på samme måde, derfor er det naturligvis også forskelligt hvor længe de holder. Nogle essentielle er simpelthen så billige at det næsten er for godt til at være sandt og desværre er det oftest sådanne. Det skyldes normalvis at de har planet deres essentielle olier, med normal olier, således at de ikke er ”rene” længere. Det betyder blot at virkningen er svækket og eller ikke eksisterende. Nogle olier som har vist sig utrolig effektive er dem fra nordic diffuser, som er skabt af den reneste kvalitet og har været igennem en finpudsnings process.

 

Som nævnt før skal man passe godt på, når man er på jagt efter disse magiske olier, da der oftest er nogle virksomheder som ikke sælger de ”rene” essentielle olier, men derimod en syntetisk udgave. Det sænker naturligvis kvaliteten af olien og markant og betyder i mange tilfælde at holdbarheden er nærmest ikke eksisterende samt ikke har de antibakterielle egenskaber, som rene essentielle olier har. Men er du på jagt efter den ægte varer samt en diffuser, som tilmed kan bidrage med en fantastisk duft til dit hjem så se mere her