Hvis du oplever problemet med tørt hår

Hvis du oplever problemet med tørt hår er der forskellige årsager og løsninger til problemet. Hvorfor leve med noget der måske kan løses, hvis du bare skal gør en lille indsats for at få fikset tingene.

Den nemmeste og logiske måde at løse et problem, er at gå skridt tilbage til hvor problemet opstod. De fleste ting der også kan løses, opstår ud af en eller flere ting der har udløst problemet. Når du kender denne årsag, kan du ”nemt” løse dèt med de rigtige hjælpemidler og tid.

Normal fejlsøgning og ændre tingene du har gjort forkert, er også den nemmeste måde til at genoprette tørt hår, og det er netop hvad du kan læse mere om her så du undgår de værste fejl med din hårpleje.

Hvorfor opstår der problem med tørt hår?

Problemer med hvide flager og kløe i hovedbunden kan skyldes tør hovedbund. Mange tror det er skæl, men det behøver ikke nødvendigvis være rigtig.

Det værste hvis man laver denne misforståelse er at hovedbundens tilstand bliver usund, netop fordi man prøver at behandle for skæl og ikke for tør hovedbund.

Årsagen til den tørre hovedbund kan findes ved forskellige ting. Den mest gængse årsag er som regel, at du har mangel på den naturlige olie der udsondres fra talgkirtlerne. Den naturlige olie bruges til at opretholde den sunde hår balance.

Problemet kan opstå af mange ting, hvor her til lands kan det skyldes vores lidt koldere klima. I Danmark bevæger vi os som regel ind i varmen og ud i kulden igen omkring efterår, vinter og forår. De skiftene temperaturer er ikke det bedste for den naturlige hårpleje. Derudover kan man også få en tør hovedbund ved for meget brug af shampoo, conditioner, hårprodukter der indeholder alkohol, dehydrering eller væskemangel og lignede tilfælde.

Hvordan løser man problemer med tørt hår og hovedbund?

Husker du at drikke nok vand? Får du en tilstrækkelig varieret kost så håret får alle de forskellige mineraler og vitaminer som håret behøver? Vasker du håret i shampoo hver dag? Bruger du forkerte hårpleje produkter i forhold til dit hår?

Alle disse spørgsmål skal du stille dig selv, for det er som regel årsagen til håret eller hovedbundens tørre tilstand.

Det er jo forholdsvis nemt at løse tingene, hvis man kender årsagen for det kan være simple løsninger som f.eks at finde bedste hårbørster som udvalget i denne hårbørste test.

Du skal også bruge en god conditioner til tørt hår, bruge shampoo der passer til tørt hår, undgå at vaske håret for meget, tilføre håret mere olie og selvfølgelig huske at indtage den rigtige daglige mængde af vand.

Det er faktisk alt hvad der behøves for at løse problemet for de fleste. Og samtidig på en ukompliceret måde, for problemet for de fleste af os kan netop løses med en eller flere simple ændringer i vores daglige vaner.