Hvad kan du ellers strikke med strømpegarn

Et spørgsmål som mange nye strikke kan stille sig selv er “Hvad kan jeg eller strikke med strømpegarn, hvis du ikke er sokkestrikker?

Der findes mange forskellige strømpegarn varianter på markedet. Fælles for dem alle er at de indeholder polyamid eller nylon. Det gør de for at strømper kan holde formen være slidstærk. Ellers vil dine strømper blive misformet og ødelagt inden for kort tid. Nogle varianter er lidt finere, noget af det er lidt tungere. Det sælges som strømpegarn, fordi det har en strammere konstruktion.

Det er perfekt anvendeligt at fremstille pæne hatte, huer og halstørklæder. Du kan strikke skønne sjaler, lette beklædningsgenstande som top, baby tæpper, tæpper og hvad du ellers har lyst til at arbejde med. På et tidspunkt brugte jeg endda det til at lave badges til hullerne i mine jeans!

De fleste strømpegarn varianter i Danmark er tynde og lang løbelængde. Derfor er der flere strikkedesignere som bruger strømpegarn til deres opskrifter. De bruger som regel strømpegarn sammen med en følgetråd som mohair. PetiteKnit bruger tit strømpegarn sammen med en tråd mohair garn. F eks Oslo huen er strikke med en tråd strømpegarn og en tråd mohair. Du f eks bruge Lang Yarns Jawoll og DROPS Kid silk sammen til denne opskrift. Lang Yarn Jawoll er lækkert strømpegarn i høj kvalitet. Der findes mange farver i både ensfarvede og mixede varianter. Jawoll har også en forstærkningstråd med i rullen som bruges til at forstærke strømper og sokker. Du kan også købe strømpegarn fra populære Regia eller Mayflower. DROPS Kid silk er ganske fint garn. Den er i den billige ende men du får rigtig meget for pengene med DROPS Kid Silk. Hver nøgle vejer 25 gram og har en løbelængde på 210 meter.

Strømpegarn er perfekt til nybegyndere

Strømpegarn er perfekt til en som er nybegynder. Det kan nemlig bruges til mange forskellige strikke projekter som strømper og beklædninger. Strømpegarn er nemt at arbejde med. Du kan altid trevle garnet op hvis du laver fejl og formen af garnet vil ikke blive ødelagt.

Strømpegarn kan maskine vaskes

 

Strømper har vi på hver dag og de skal oftest vaskes i maskinen. De fleste uldgarner, alpaca garn, og mohair kan ikke tåle at komme i vaskemaskinen. Strømpegarn kan derimod godt tåle at komme i vaske maskinen. Det er en stor fordel for beklædninger du strikker med strømpegarn. Med superwash behandlet garn og strømpegarn sparer du tid på vask.

Køb Strømpegarn online eller besøg din lokale garnbutik. Det er god ide at besøge en garnbutik hvis du er tvivl om hvad du skal bruge, hvilken farve du skal vælge eller mængder. Du kan også købe de bedste strømpegarn online.