Husk at finde tid til dig selv

I disse travle tider er det vigtigt, at man finder tid til sig selv. Hvis man ikke gør det, risikerer man at lide af stress eller depression. Og det er der jo ingen der har lyst til.

Derfor skal du huske at finde tid til dig selv. Hvad enten du har travlt med arbejde, venner, kæreste eller familie. Det er vigtigt at have tid til sig selv for således, at passe på sin psykiske sundhed.

Hvordan finder man tid til sig selv?

Der er mange ting man kan gøre for at få tid til sig selv. Det vigtigste er at sætte sig nogle klare mål og prioritere hvad der betyder mest for én.

Husk på, at du skal have tid til både arbejde, venner, familie og dig selv. Du har brug for en balance mellem disse 4 elementer i din hverdag. Hvis du ikke finder den rette balance, så vil du brænde ud og det gavner ingen.

Når man har fundet tid til sig selv – hvad kan man så foretage sig?

Det vigtigste er, at du finder nogle gode rutiner og aktiviteter, når du endelig har tiden til det. Det behøver ikke nødvendigvis, at være afslapning der prioriteres. Dét, at du finder tid til dig selv betyder jo ikke, at du nødvendigvis skal sidde og drikke kaffe samtidig med, at du tænker over livet.

Her er 5 gode råd til hvad du kan lave i din alenetid

  1. Læs en bog. Det er en klassiker, men en god én af slagsen. Hvis man har lidt alenetid, så er det altså ikke dårligt, at finde en af sine yndlingsbøger frem – eller sågar finde en ny bog til samlingen.
  2. Slap lidt af ved computeren eller på mobilen. Normalt siger man jo, at vi skal komme væk fra mobilen og lave noget andet. Men nogle gange har man bare lyst til, at chille i sofaen med et spil 7-kabale eller sidde og scrolle lidt på Facebook.
  3. Find din gamle cykel frem. Lidt i samme kaliber som gåturen, men det skader ikke, at nappe en cykeltur.
  4. Gå tur med hunden – hvis du har en hund! Hvis ikke du har en hund, så snup en gåtur selv. Kig på naturen og slap af.
  5. Lav et puslespil. Det er faktisk noget det kan hjælpe afsindig meget, hvis man har en stresset hverdag. Dét at lægge et puslespil får tankerne på afstand og man har kun fokus på, at skulle finde de rigtige brikker.

Husk at passe godt på dig selv.