Hestemassør og fysiurgisk hesteterapeut på Sjælland

Vil du gerne uddanne dig til noget nyt? Bor du på Sjælland, og elsker du heste og sundhed, så kan jeg anbefale dig at kigge nærmere på uddannelserne hestemassør, hvor du bliver kvalificeret til at give hestemassage eller fysiurgisk hesteterapeut, som giver dig adgang til blive i stand til at give fysiurgisk hesteterapi.

Som uddannet hestemassør bliver du i stand til at udføre en fuld hestemassage, lokalisere udfordringerne i hestens muskulatur og biomekanik, samt hjælpe hesteejere med afspænding af deres heste ved hjælp af massage og udstrækningsteknikker. Der vil bl.a. være fokus på de vigtige muskler i bevægeapparatet, generelle massageteknikker, specialmassage, pain points, stresspunkter, triggerpunkter, fascialøsning og en bred vifte af teknikker inden for disse felter.

Som uddannet fysiurgisk hesteterapeut vil du være i stand til at bruge massage, kranio sakral terapi og ledmobilisering (fysioterapeutiske teknikker) til heste. Du bliver grundigt indført i disse teknikker både i teori og praksis. Ud over dette får du kendskab til andre terapiformer, eksempelvis stimulering af akupunkturpunkter, der kan bruges supplerende.

Desuden bliver du introduceret til viden om førstehjælp og tænder.

Undervisning i ernæring, hove og sadler tilkommer, hvis du ikke har modtaget dokumenteret undervisning i dette tidligere (se nedenfor).

Hvis du har spørgsmål til uddannelse, så kender jeg en af de bedste i branchen. Frejaflensburg.dk er hestemassør og fysiurgisk hesteterapeut og er bosat i Greve på Sjælland. Hun er godkendt hesteterapeut og har arbejdet med tusindvis af heste.

Nu tror du måske, at du kan klare alt med de ovenstående to uddannelser, der er også et men

Tilkald altid dyrlæge på Sjælland hvis din hest

  • er begyndt at trække sig
  • står mere stille end normalt
  • spiser mindre
  • isolerer sig fra dig eller andre heste,
  • er mindre “med” i hvad der sker i dens omgivelser.
  • virker “fjern” og har “trukket sig ind i sig selv”

Indtil du er uddannet, så få endelig FrejaFlensburg.dk ud til dig, jeg kan kun give de varmeste anbefalinger om at få en hestemassør ud til din hest. Det gør en verden til forskel, og hestemassage er slet ikke så dyrt, som man skulle tro.

Hvad du selv kan gøre indtil da

Såfremt din hest er glad og rask, så kan du gøre meget i den daglige træning. Ofte handler “snubleri” om manglende kropsbevidsthed og/eller at hesten er uopmærksom.

Her kan det hjælpe at træne på forskellige typer underlag, så hele hestens sanseapparat og motoriske bevidsthed bliver stimuleret. Hestens sener, muskulatur og balancesystem bliver ligeledes styrket hvilket alt i alt er med til at skærpe hestens opmærksomhed og kropsbevidsthed.