Forny dit hjem med moderne spisebordslamper

Hvor tilbringer du mest tid med familie og venner, når de er på besøg? For mange af os er spisebordet samlingsstedet, hvor vi sidder og nyder god mad, et spil eller en kop kaffe, eller bare hinandens selskab. Det er vores mødested efter en lang dag, og startpunktet i de tidlige morgentimer; spisebordet er et vigtigt sted i huset, og derfor bør det også have den rette atmosfære.

Den rette belysning til din families mødested

Det at skabe en god atmosfære betyder også at der skal være den rette belysning. Derfor kan det at vælge de rette spisebordslamper være svært, da der netop er en del elementer i spil.

Først og fremmest er det visuelle en åbenlys faktor. Din spisebordslampe skal passe til din æstetik og rummet. Dernæst skal du overveje om spisebordslampen oplyser hele bordet eller om du skal overveje to, eller om der er en anden der vil passe bedre.

Dette er en vigtig overvejelse i forbindelse med at mange spiseborde kan forlænges, og derfor skal spisebordslamperne også passe dertil. Dette betyder også at placeringen af din spisebordslampe er umådelig vigtig; vil det være praktisk at den eller de hænger på en skinne og dermed kan rykkes, når du får gæster på besøg?

Hvilken lampe vil passe bedst til dig?

Der er mange former for spisebordslamper at vælge imellem. For mange virker en langbordspendel som det åbenlyse valg, da de både er dekorative og giver en god belysning, men det er også begyndt at blive moderne med tungere statement-lamper, der spiller ind i den rå og mere industrielle indretningsstil der ofte involverer blottede murstensvægge.

Der er også de mere lette, dekorative spisebordslamper, og også LED-løsninger.

Designet er umådelig vigtigt, da spisebordet oftest er her du sidder og slapper af sammen med din nærmeste; generelt, som nævnt tidligere, er spisebordet dit samlepunkt, og derfor skal du ikke gå på kompromis.

Hvis du vælger blot én lampe, kan det ikke undgås at det i mange tilfælde bliver en større spisebordslampe, såsom en større pendel der har en bred lysfordeling. Mindre pendler er ofte ikke lige så velegnede som spisebordslamper, da deres spredninger er mindre og også mere fokuseret.

Du kan derfor risikere at gæsterne der sidder for bordenderne, vil blive efterladt i mørke.

Uanset hvad du overvejer, vil det selvfølgelig altid være en god idé at søge inspiration, så du får din ideelle spisebordslampe.