Festtale – gør festen mindeværdig

Den gode festtale efterlader et mindeværdigt indtryk og giver energi til alle gæsterne!

Start festen af i højt gear og hold den gode stemning kørende hele festen.
Festtalen kan være ét af, hvis ikke det vigtigste punkt på i en fest, hvor du har alle gæsternes opmærksomhed og skal holde din tale.
Du står nu i spotlightet og skal fortælle og berige gæsterne med din tale, her kan du få 3 tips om hvad du skal være opmærksom på når du skriver din tale:

1.Talen må ikke være for lang

Vi har alle prøvet at være til en fest, hvor taleren begynder at tale i langtræk og selvom de mener godt, så mister publikum hurtigt fokus og talen mister dets slagkraft.

2. Hold ikke tilbage – lad hjertet føre

Det vigtigste i en festtale er selvfølgelig at den også skal være festlig. Ingen gider at høre på en tør og rigid tale, hvor taleren ikke har noget følelsesmæssigt forhold.

3. Alle skal kunne følge med

Festen er som regel en sammenkomst af mange forskellige mennesker, nogen man kender og andre man ikke kender så godt. Det er imidlertid vigtigt at alle skal kunne følge med i talen og den ikke bliver for intern. Festtalen er ikke nogen succes, hvis kun en lille gruppe føler sig berørt.

Få hjælp udefra

Står du med en fest på hånden og overvejer at lave en festtale, men ved ikke hvordan du skal gribe det hele an?
Det kan være til en hver festlig lejlighed som fødselsdag, bryllup eller jubilæum, hvor du gerne vil fortælle den sjove og festlige historie.

At skrive en festtale kan være utrolig sjovt, men også tidskrævende og skræmmende. Hvis du inviterer til fest, men ikke kan overskue at lave festtalen selv, så kan du få hjælp udefra. Stig Buus Nielsen er en revyforfatter, der skriver sange og taler til en hver begivenhed, hvis det lyder som noget for dig kan du kontakte ham her.

Festtale