Et par ting jeg har lært i denne måned

For mig er det vigtigt, at jeg altid lærer noget nyt. Der skal simpelthen ske noget nyt. I løbet af den seneste måned har jeg valgt at bevæge mig ind i den til tider forvirrende verden, hvor man investerer. Det har længe været mig en gåde, hvordan man overhovedet investerer sine penge. Dette har jeg så fået styr på nu, og det vil jeg gerne dele med jer på bloggen 🙂

 

Som mange andre oprettede jeg en konto hos Nordnet, hvor jeg smed et par tusind kroner ind. Derefter investerede jeg dem i en indeksfond. Der er rigtig mange forskellige på Nordnet. Det er vigtigt at bemærke, at der er forskellige gebyrer forbundet med de forskelige fonde. Nordnet har dog deres egne, som du kan investere i helt gratis. Det er i hvert fald uden kurtage, de tager dog et årligt administrationsgebyr. Gebyret er dog relativt lavt i forhold til alternativerne.

 

En af de ting jeg godt kan lide ved Nordnet er selvfølgelig, at de har en meget flot platform. Det er nemt for mig som nybegynder at forstå de forskellige ting, der er på platformen. Der er også et socialt aspekt i det, fordi de har et fora ved navn Shareville. Der kan man snakke om aktiekurser og meget andet. Det er spændende for en nybegynder som mig at følge med. Jeg har dog fået at vide, at jeg ikke skal handle baseret på hvad andre skriver. Dette gør jeg så ikke, og det skal du heller ikke gøre. Heller ikke på hvad jeg skriver!

 

Jeg savnede desværre, at man kunne oprette en demo konto, hvor man kunne prøve at investere for fiktive penge. På den måde kunne man måske lære platformen lidt bedre at kende. Det er dog ikke muligt at gøre på danske hjemmeside – så vidt jeg ved i hvert fald. Hvis du mener, at jeg har overset det, så kan du bare skrive en kommentar under dette blogindlæg. Jeg kom så frem til, at hvis man har en konto hos Plus500, så starter man egentlig med en demo konto. De gør det sandsynligvis for, at man netop lærer deres platform at kende. Derudover handler man heller ikke rigtige aktier på Plus500. Der er nemlig tale om CFD’er. Disse er meget anderledes end aktier, og man kan hurtigt tabe sine penge. Derfor starter man med en demo konto. Det gjorde jeg også – jeg synes dog, at det var en god måde at komme i gang på. Kan man se, at man ikke er god til det, så har man ikke tabt sine egne penge.

 

Der findes en række andre platforme til investeringer også, men det er lige de to, jeg har kigget på. Inde på Plus500’s hjemmeside kan du læse deres advarsler til nye investorer, da mange egentlig ender med at miste deres penge. Investeringer er ikke for sjov – husk det!