Er du nervøs for, om du har klamydia? Så læs med her!

Er det begyndt at gøre ondt, når du tisser? Har du smerter i underlivet, der er kommet i forbindelse med sex? Så kan det være, du har fået klamydia.

Der er ingen skam i at have klamydia, og det er noget, mange kommer til at prøve på et tidspunkt i deres liv. Det betyder bare ikke, at det ikke stadig er en ubehagelig oplevelse.

Dette kan du selv gøre, hvis du er nervøs for, om du har klamydia!

Tag en test derhjemme

Der er mange, der synes det er ubehageligt at skulle gå til lægen, når det handler om deres underliv. Hvis man som kvinde skal testes for klamydia, skal lægen tage en prøve oppe fra underlivet. Det kan være en utrolig sårbar situation at ligge i, og for flere betyder det, at de helt undgår at tage til lægen.

Det behøves du dog heldigvis ikke – du kan nemlig teste dig selv derhjemme med en klamydiatest til kvinder!

Hvordan fungerer testen?

Testen fungerer ved, at du tager en prøve fra dit underliv med en vatpind. Du får derefter allerede svar efter 20 minutter, og så ved du, om du skal en tur ned på apoteket for at hente piller.

Det er ikke særlig svært at komme af med klamydia, men det er meget vigtigt, at man opdager det i tide. Det kan derfor være en god idé altid at have en test til at ligge klar derhjemme, hvis nu du skulle være så uheldig at glemme kondomet næste gang du har sex med en ny!

Fatale konsekvenser

Der er nogle kvinder, der ikke kan mærke, hvis de får klamydia. Det er forskelligt fra person til person, om man kan mærke det. Hvis du ikke kan mærke det, tænker du måske, at det er ligegyldigt at få det fjernet. Men så kan du jo gå rundt og smitte andre, og det er meget hensynsløst.

Derudover kan det have enorme konsekvenser for dig selv senere i livet. Hvis du har gået rundt med klamydia i flere år uden at gøre noget ved det, så kan det have den konsekvens, at du senere i livet har svært ved at få børn – ja det kan faktisk blive helt umuligt! Det er derfor ikke en sygdom, man skal tage let på. Nysgerrig på sygdommen? Så læs mere om klamydia her.