Disse knive skal din knivsamling inkludere

Dette indhold er sponsoreret.

Knivenes verden er stor og mangfoldig. Som mennesker har vi benyttet os af knive eller flintesten i flere årtusinder. Faktisk brugte neandertalerne også spyd. Så det er klart, at vi mennesker den dag i dag har en fascination for den ledsager, det redskab, der har fulgt os gennem vores udvikling. Og tænk så på den innovation og udvikling, der er inden for knive. I dag er det særligt køkkenknive, hvor konkurrencen om den bedste kniv er hård. Her er nogle eksempler på samleobjekter som enhver samler må eje for at kunne prale af sin knivsamling.

Den alsidige og innovative kniv

Schweizerkniven er noget af en innovativ fætter. Du kan finde en Victorinox kniv som et godt eksempel på en stærk schweizerkniv. Den går lidt over hundrede år tilbage i tiden, og er derfor en af de nyere knive. Den er udbredt blandt spejdere og naturmennesker og kan særligt kendes og huskes for sin røde farve på begge sider af kniven. Den kan indeholde et væld af knive, oplukker, saks, proptrækker osv. Virkelig en praktisk kniv – medmindre du skal spise en stor saftig bøf.

Den komplimenterbare kniv

Er du en samler, skal du også have en historisk kniv. Det kunne være smart foldeknive, som kan dateres tilbage til stenalderen. Lidt i tråd med schweizerkniven kan den slås ud af hylstret og ind igen, når den skal bruges. Dog kan den ”kun” være én ting – nemlig en kniv. De gamle og historiske knive giver altid en god reaktion blandt gæsterne. Det kunne også være en flintekniv, middelalderkniv, vikingekniv osv. Knivene er ofte små og har ligesom schweizerkniven været lavet at meget praktiske hensyn.

Den velproducerede kniv

For en rigtig samler vil samlingen også skulle inkludere en virkelig velproduceret kniv. Her vil valget ofte falde på en japansk kniv. De japanske knive er kendte – hvis du bestiller fra en god producent – for deres styrke, holdbarhed og skarphed. Du får meget svært ved at finde knive, der kan klare flere tæsk og samtidig skære med et konstant og stærkt cut hver eneste gang. Den japanske tradition for at producere kvalitetsprodukter og deres traditionen for knive er bestemt et godt match for knivsamleren.

Den vilde kniv

Den stærke kniv eller den ekstraordinære kniv kunne også være japansk. Den kunne også være fra Tyskland. Her er der tale om kniven, som igen fanger øjet, men måske ikke ligefrem er videre praktisk eller skærer imponerende. Det kunne f.eks. være en kurvet kniv med to skafter. Den kan være praktisk under madlavning, men endnu mere praktisk, når din samling mangler noget særpræget og vildt, du kan vise frem, når gæsterne kommer. Den vilde kniv er svær ikke at have i samlingen, når du finder den på et marked eller i en specialbutik.