Derfor er Valentinsdag sundt for parforholdet

Hele året rundt er det vigtigt at man i et parforhold er positiv, tager hensyn og lytter til hinanden. Det kan i en travl hverdag hurtigt blive svært at kærer sig om hinanden, og få snakket om alle de ting der foregår i ens hverdag – selv om man måske bor sammen. Derfor er Valentinsdag en god undskyldning for at sætte sig ned, nyde hinanden og få en dybere samtale om livet og om hinanden. Det er sundt for parforholdet at have dage hvor man lægger telefonerne væk, slukker for TV’et og lytter til hinanden. Det er jo heller ikke sjovt at sidde på sofaen, spise aftensmad og se serier hver aften?

Værdsæt hinanden

I ethvert parforhold er det fra begge parters side et ønske, at man føler sig værdsat. Vi tror vi kan snakke for både mænd og kvinder, når vi siger, at begge parter vil blive glade og føle sig værdsatte når de får en gave. Om det er til ens fødselsdag, til jul, en spontan gave eller til Valentinsdag. Det er de færreste par som spontant køber gaver til hinanden i løbet af året, derfor er Valentinsdag en god undskyldning for at fejre hinanden og kærligheden med blomster, chokolade og gaver.

Skriv et kærlighedsbrev

Der kan for mange godt gå alt for meget pladderromantik i Valentinsdag. I gamle dage var det meget normalt at par skrev kærlighedsbreve til hinanden flere gange i løbet af året. Det var på daværende tidspunkt også meget normalt at man ofte tilbragte meget tid adskilt, hvilket gjorde det til en nødvendighed, da man ikke kunne bruge telefoner og internettet som vi gør i dag. Selv om vi alle værdsætter et sødt brev som kommer lige fra hjertet, får vi bare ikke skrevet nok breve til hinanden, om hvor meget vi betyder for hinanden. Så hvilken dag end Valentinsdag er bedre at skrive et kærlighedbrev til sin udkårne på? I stedet for at skrive en sød besked på SMS, så vis at du virkelig mener hvert et ord ved at personliggøre brevet, og skriv de søde ord på et kort.

Valentinsdag er altså sundt for parforholdet i og med, at det er den dag på året hvor man kan få lov til at få alle sine følelser ud, uden at det bliver for meget. Selv om mange mener at de ikke går op i dagen, bliver gaver og søde ord alligevel glædeligt modtaget af de fleste.