Bøger til efterårskulden

Når efteråret nærmer sig med hastige skridt, er der en masse ting man kan begynde at glæde sig til. Blandt andet at gå ture i den smukke natur, som får de mest vidunderlige farver, og at kunne pakke sig ind i lækre varme trøjer. Mest af alt glæder jeg mig dog til at sidde derhjemme med stearinlys tændt, et tæppe over mig, varm kakao – og så selvfølgelig en god bog. Her kommer et par bud på gode bøger, som du kan hygge dig med her i efteråret:

1Q84 af Haruki Murakami

En triologi som handler om hverdagen, livets store spørgsmål og også om den store kærlighed. Det er en fin fortælling om to elskende der leder efter hinanden, selvom de befinder sig side om side. Haruki Murakami skriver i et hverdagsligt sprog uden de store udsving og uden en masse action. Alligevel bliver man grebet af de smukke fortællinger, som man ofte kan spejle sig selv i.

Æblemosreglementet (The Cider House Rules) af John Irving

En klassiker som handler om forstanderen og ét af børnene i et børnehjem.  Abortproblematikken i USA i perioden før og efter 2. verdenskrig er også et hovedtema. Især relationerne mellem karaktererne i bogen har rigtig meget at byde på. Og så kan du se den fantastiske filmatisering, når du har læst bogen 🙂

En kort historie om næsten alt af Bill Bryson

En videnskabsbog for begyndere, som handler om alt fra celler til skabelsen af universet. Bill Bryson skriver i et let tilgængeligt sprog, og er til tider ret morsom. Det er noget af en moppedreng, men der er masser af kapitler, så du kan tage lidt af gangen.

New York triologien af Paul Auster

En sand klassikker, som er sublimt skrevet. Paul Auster leger med sproget som ingen andre kan, og han mestrer det mystiske til perfektion! Det er en krimi og så alligevel ikke. Læs den og bedøm selv – du vil ikke fortryde det!