3 tegn på, at din mand har et alkoholproblem

Mange kvinder kender til at have en mand, der drikker lidt mere, end de selv gør. Især, når han er sammen med vennerne eller ude for at give den gas på anden måde. Men hvornår bliver det et problem? Hvornår går det fra ”festlig fyr” til den sygdom, vi i dag kender som alkoholisme?
Lær tegnene at kende her.

 

Selv kvinder, der har mange års erfaring med at leve sammen med en alkoholiker, kan have svært ved at blive enige om en klar definition på alkoholisme. Det er nemlig meget individuelt, hvor stærkt den enkelte reagerer på alkohol. Nogle mænd – og kvinder for den sags skyld – kan have et stabilt, højt forbrug af alkohol gennem mange år uden at udvise egentlig misbrugsadfærd. Andre kan med tiden have fået en ekstremt lav tolerancetærskel, men samtidig have et liv, der helt og holdent drejer sig om alkoholen.

 

Så hvornår er det et problem, hvis det ikke er mængden, der afgør det? Sagen er, at det langt hen ad vejen er dig som partner, der afgør, hvornår det er et problem. Synes du at det er et problem? Så er der stor sandsynlighed for, at det rent faktisk også er det. Det er nemlig som regel kæresten eller ægtefællen, der mærker problemet først.

 

Et sted at starte, når man vil afgøre om alkohol er et problem, er ved at undersøge, om han kan lade alkoholen stå. For at afgøre det, kan man udføre den såkaldte ”ølkassetest”. Den går i al sin enkelthed ud på at købe en kasse øl, stille den ud på sin altan og aftale, at den skal stå urørt dér. Står den stadig urørt efter en måned, bor du ikke sammen med en alkoholiker.

 

Et andet sikkert tegn er, om alkoholen søges skjult. Ligger der vinflasker i bunden af tøjskabet eller andre mærkelige steder, som ikke er den fælles vinkælder, tyder det på, at din mand skjuler noget.

 

Et tredje tegn på et alkoholproblem er at se på, om du stadig kan lave aftaler med din mand. Kan du stole på, at hvis I har en aftale, så overholder han den, uanset, hvor mange værtshuse og ølkasser han skal passere undervejs? Eller lever du dit liv spundet ind i de løgne, han lever med overfor sig selv og alle andre – så bør der ringe en alarmklokke.

 

Uanset hvad, er det bedste for dig som del af et måske-alkoholisk parforhold at tage godt vare på dig selv. Stå af løgn og hemmelighedskræmmeri og find en god samtalepartner, som kan lytte til dig og dine overvejelser. Det er nemlig ikke dig, der kan gøre noget ved det, det kan kun den, der drikker. Det eneste, du kan ændre på, er din egen adfærd.

 

Smagen af alkohol kan erstattes af alkoholfrie alternativer

Uanset om man har indset der er et problem eller ej, så kan man godt overvejer at have alkohofrie alternativer hjemme i skabene. F.eks. Ginish smager fremragende med en god tonic, og så har du en klassisk Gin Tonic drink, som kan nydes i hverdagen og måske tage lidt af trangen for den “ægte” vare.