Økologi er bedre for dig

Mange vælger tit at købe ikke-økologisk simpelthen fordi økologi er for dyrt. Og det er rigtig ærgerligt, for økologi er både meget sundere for dig og for miljøet. Her kommer et par tanker om hvorfor og hvordan du kan få mere økologi ind i din hverdag.

Mængder

Når der skal laves spaghetti med kødsovs eller hjemmelavede burgere, så er der mange der bare tager det billigste ikke-økologiske oksekød i køledisken. Men hvorfor? ja fordi det er billigere. Men du kan faktisk for næsten samme pris få en pakke økologisk oksekød, hvor der så kun er 400g i, istedet for de normale 500g. Men 400g oksekød er i langt de fleste tilfælde nok til den ret man skal lave. Og så kan man eventuelt tilføje lidt revet gulerod og løg – så føler du både at du har mere “kød” og det er sundere fordi du får mere grønt. Samtidig er det godt for miljøet at sparre lidt på kødforbruget, hvilket du automatisk gør, når du køber 400g istedet for 500g. win-win.

Sprøjtemidler

Når du spiser ikke økologisk frugt og grønt er det sprøjtet med en helt masse ubehagelige kemikalier, som du bare ikke kan vaske helt af. Disse kemikalier ryger derfor ind i din krop, når du spiser dem, og kan gøre stor skade både for dig og for eventuelt fremtidige børn, fordi de ophobes i kroppen. Alt dette kan du undgå ved at købe økologiske grøntsager. De fleste supermarkeder har fra tid til anden gode tilbud på økologi, og når du støder på det, kan du købe rigeligt og fryse ned, så du har til mange dage.

Køb dansk

Hvis økologi simpelthen er for dyrt, så kan et godt alternativ være at købe dansk, da Danmark har mere strikse regler for sprøjtemidler og gødning end mange andre lande. Desuden er varerne så heller ikke transporteret så langt, som hvis de eksempelvis kom fra Spanien eller Peru. På den måde er det både bedre for dig, fordi du undgår unødvendige sprøjtemidler, og for miljøet, fordi der bliver sparret på transport og brændstof.